Zadnje novice in obvestila

Predstavitveno srečanje mreže za deinstitucionalizacijo

Mreža za deinstitucionalizacijo – MDI v sodelovanju z Medgeneracijskim centrom Gaber iz Loške doline vabi zainteresirane nevladne organizacije in posameznike na predstavitveno srečanje mreže v torek, 12. maja 2015, ob 18.00 uri v prostorih Medgeneracijskega centra Gaber, Cesta Notranjskega odreda 45,Stari trg pri Ložu.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Okrogla miza: LJUDJE NAJDEJO REŠITVE

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vabi na okroglo mizo »LJUDJE NAJDEJO REŠITVE«

Okrogla miza bo v torek, 12. maja 2015, ob 9. uri, v Maxi klubskem salonu (nakupovalna hiša Maxi market) na Trgu republike 1 v Ljubljani.

Na okrogli mizi bodo predstavljene zgodbe posameznikov, ki so jim nevladne organizacije oziroma mreže nevladnih organizacij spremenile življenje. Delovanja nevladnih organizacij se morda niti ne zavedamo, dokler njihove pomoči ne potrebujemo. Takrat lahko v naših življenjih odigrajo ključno vlogo. Svoje zgodbe bodo z vami delili uporabniki Slovenske filantropije, Mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo, Sloge, Mreže za deinstitucionalizacijo, Vključen.si, Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje ter mreže MINVOS.

V okviru Mreže za deinstitucionalizacijo - MDI bo Aleksander Praprotnik na dogodku predstavil svojo zgodbo: Res si želim za-živeti!

Na okrogli mizi nas bo pozdravil tudi predstavnik Evropske komisije iz Direktorata za javno zdravje in varno hrano, gospod Filip Borkowski.

Prosimo vas, da prijave sporočite na E-naslov: sara.geiger.smole@zpms.si najkasneje do petka, 8. maja.

Veselimo se srečanja z vami, vabljeni!

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij

 

2015 od MDI.si (0 komentarjev)

Hendikepirani skupaj v mrežo, da se jih bolje sliši

Prispevek v Dnevniku, 7. maja 2015, ob 2. evropskem dnevu neodvisnega življenja

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Poslanec Bojan Krajnc kot osebni asistent

Bojan Krajnc, poslanec SMC je bil drugi po vrsti, ki se je preizkusil v vlogi osebnega asistenta. Nekaj ur je preživel pri Nini Šoštarič, ki je stara 27 let in obiskuje Višjo prometno šolo v Mariboru, smer ekonomist. Nina je tudi prostovoljka v Domu Danice Vogrinec, v enoti Tabor kamor hodi dvakrat tedensko. Sama pravi, da jo delo prostovoljke zelo veseli, ker jo izpopolnjuje. Aktivna pa je tudi na Zvezi za cerebralno paralizo Sonček.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si