Junij 2015

Poslanka Vesna Vervega kot osebna asistentka

Poslanka SMC Vesna Vervega se je preizkusila v vlogi osebne asistentke pri Branku Šenkišu. Branko Šenkiš ima 50 let. Po končani srednji šoli se je posvetil poklicu policista, ki ga je rad opravljal, saj je rad delal z ljudmi in jim pomagal. Že od malega tudi rad prepeva in igra na harmoniko, tako je pri 30-tih kupil prvo klaviaturo in začelo se obdobje glasbenih nastopov. Do nesreče, ki se mu je zgodila leta 2004, se jih je zvrstilo okrog 1200, leta 2003 pa je posnel svoj prvi in edini lastni CD. Po nesreči je ostal tetraplegik.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Nacionalna konferenca o strategiji razvoja vsebinskih mrež NVO

Sreda, 10. junij 2015, med 10. in 14. uro
Narodni muzej Slovenije – Metelkova (Maistrova ulica 1 - vhod s ploščadi Muzejske četrti)

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vas vljudno vabi na nacionalno konferenco, ki je umeščena v čas pisanja nacionalne strategije za razvoj nevladnih organizacij in priprave morebitnih novih modelov financiranja vsebinskih mrež.

Vsebinske mreže povezujemo nevladne organizacije (NVO) na različnih področjih, ki so za posameznike in družbo pomembne, kot take pa tudi lažje odgovarjamo na potrebe v širšem družbenem okolju.

S konferenco želimo spodbuditi dialog med nevladnimi organizacijami in med NVO in javnim sektorjem. Spregovorili bomo o pomembnostih, potencialih in potrebah vključevanja NVO v celostni razvoj Republike Slovenije.

Vsebinske mreže lahko veliko doprinesejo k razvoju posameznih NVO, pa tudi področij, ki so zaradi same vsebine lahko strateška ali marginalizirana. Želimo, da država prepozna potencial NVO sektorja in podpornih struktur vsebinskih mrež za izvajanje (javnih) storitev na tistih področjih, ki jih javni sektor ne pokriva, ne more pokrivati ali jih ne bo več pokrival.

V prvem, plenarnem delu konference bomo predstavili različna stališča, v nadaljevanju pa bo potekala diskusija v skupinah. Na podlagi zaključkov bo Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije podal pobude za oblikovanje Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Konferenca se bo zaključila s podpisom ustanovnega akta Konzorcija vsebinskih mrež NVO Slovenije.

Spletna prijavnica: TUKAJ (obvezna prijava, število mest je omejeno)

Informacije o dogodku: Primož Jamšek, primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 726

S spoštljivimi pozdravi.

V imenu Konzorcija vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije
Peter Cokan

PROGRAM
10:00 – 10:25 Uvod v konferenco
Primož Jamšek, predstavnik Konzorcija vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije
Tadej Slapnik, državni sekretar, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo v Kabinetu Predsednika Vlade RS
Maša Bizovičar in mag. Peter Cokan, kooordinatorja vsebinske mreže
10:25 – 11:00 Razmišljanja o nevladnih organizacija in vsebinskih mrežah
Goran Forbici, direktor Centra nevladnih organizacij Slovenije
mag. Lilijana Kozlovič, predsednica Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, Državni zbor RS predstavnica Službe za nevladne organizacije, Ministrstvo za javno upravo
Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic RS (video izjava)
11:00 – 11:30 Vsebinske mreže v praksi
Monika Rijavec, predsednica Sveta Zavoda PET
Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije
mag. Poljanka Pavletič Samardžija, Olimpijski komite Slovenije
11:30 – 12:00 Odmor s pogostitvijo z nevladniškim priokusom
12:00 – 13:30 Moj pogled na delovanje vsebinskih mrež
Izmenjava pogledov udeležencev v skupinah
13:30 – 14:00 Srečanje pogledov
Oblikovanje zaključkov – izhodišč za nacionalno strategijo razvoja nevladnih organizacij
14:00 – 14:15 Podpis ustanovnega akta Konzorcija vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije
Spremembe programa bodo sprotno objavljane na www.nevladni.info.

2015 od MDI.si (0 komentarjev)

Poslanec Matjaž Nemec kot osebni asistent

Venčko Petrič je star 58 let, po izobrazbi je lesarski tehnik, do upokojitve pa je delal v Fructal Ajdovščina kot komercialist. Že vrsto let boleha za multiplo sklerozo in za večino življenjskih opravil potrebuje osebno asistenco. Ko se je na nas obrnil poslanec SD Matjaž Nemec, da bi se tudi sam želel preizkusiti kot osebni asistent, se je tej ponudbi takoj odzval Venčko, ki stanuje v Ajdovščini in je precej lokalno kulturno angažiran. Je ljubitelj glasbe z izbranim okusom.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si