Zadnje novice in obvestila

Poslanec Matjaž Nemec kot osebni asistent

Venčko Petrič je star 58 let, po izobrazbi je lesarski tehnik, do upokojitve pa je delal v Fructal Ajdovščina kot komercialist. Že vrsto let boleha za multiplo sklerozo in za večino življenjskih opravil potrebuje osebno asistenco. Ko se je na nas obrnil poslanec SD Matjaž Nemec, da bi se tudi sam želel preizkusiti kot osebni asistent, se je tej ponudbi takoj odzval Venčko, ki stanuje v Ajdovščini in je precej lokalno kulturno angažiran. Je ljubitelj glasbe z izbranim okusom.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Poslanka Violeta Tomič kot osebna asistentka

Tokrat objavljamo srečanje Violete Bilek s poslanko Violeto Tomič iz Združene levice, ki je sprejela izziv, da za nekaj ur nudi osebno asistenco. Objavljamo tudi pismo Violete, ki ga je namenila političnim odločevalcem leta 2012, a bi ga lahko napisala tudi predvčerajšnjem, saj smo še vedno na začetku naših prizadevanj za uzakonitev osebne asistence.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Ljudje govorijo: konoplja vs psihiatrična zdravila

Tokrat se je gospa Duška odločila spregovoriti o svojih izkušnjah v psihiatriji. Štiri leta je konzumirala psihiatrična zdravila in se počutila vedno slabše. Na pot ji je prišla Barbkina Resnična zgodba iz psihiatrije in to ji je odprlo oči. Odložila je vrečo psihiatričnih zdravil in si poiskala konopljino smolo. Njeno počutje se je občutno izboljšalo in gospa Duška pravi, da se je spet vrnila v življenje.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si

Poslanka Maruša Škopac kot osebna asistentka

Aleksander Praprotnik je na uvajanje v delo osebne asistentke sprejel poslanko SMC Marušo Škopac in jo »vrgel v vodo«, da se preizkusi v dokaj zahtevnih nalogah kot so aspiracija in menjava kanile. Poleg tega sta tudi skuhala kosilo, obesila perilo in Maruša mu je asistirala pri upravljanju z računalnikom.

Beri naprej ...

2015 od MDI.si