2014

Razstava Osebna asistenca je naša eksistenca

Razstava Osebna asistenca je naša eksistenca bo v preddverju male in velike dvorane Državnega zbora na ogled od ponedeljka, 1. 12. 2014, do vključno petka, 5. 12. 2014.

V torek, 2.12.2014 ob 13.30 uri, vabljeni na pogovor z akterji razstave!

Ogled je možen za vse obiskovalce v okviru delovnega časa Državnega zbora s prijavo v recepciji, organizirane skupine pa vsak delavnik po predhodnem dogovoru s Službo za odnose z javnostmi.

Beri naprej ...

2014 od MDI.si (0 komentarjev)

Vabljeni, da se pridružite soustvarjanju Mreže za deinstitucionalizacijo (MDI)!

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa želi skupaj z vami vzpostaviti Mrežo za deinstitucionalizacijo (MDI) na področju NVO, ki bi na podlagi politik in skupnih ciljev prinesla sistemske rešitve v procesu deinstitucionalizacije (DI) v Sloveniji. 

Mreža za deinstitucionalizacijo je projekt, ki ga v okviru Javnega razpisa za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga za obdobje 2014-2015 sofinancira Ministrstvo za javno upravo (v okviru Sklopa 3: Sofinanciranje projektov vsebinskih mrež NVO na nacionalni ravni). 

Ocenjujemo namreč, da je v Sloveniji DI ena izmed prioritet na področju socialnega varstva, saj gre za krepitev in razvoj storitev v skupnosti za osebe, ki potrebujejo pomoč in podporo v vsakodnevnem življenju. Predstavlja tudi enega izmed pomembnejših ciljev »Resolucije o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013 do 2020«.

 

Beri naprej ...

2014 od MDI.si (0 komentarjev)

Ustanovitev Mreže za deinstitucionalizacijo

YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa je dne 15. oktobra 2014 prejelo sklep Ministrstva za javno upravo, da se ugodi prijavi na Javni razpis za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga za obdobje 2014 -2015. 

Bili smo izbrani za podporo vsebinskega mreženja NVO na področju sociale in sicer s projektom: Mreža za deinstitucionalizacijo - MDI.

V letih 2014 in 2015 želimo vzpostaviti mrežo nevladnih organizacij s področja socialnega varstva, ki so, ali šele postajajo, zagovornice deinstitucionalizacije (DI), da bi s skupnimi močmi usmerjali razvojni proces DI v Sloveniji! Pripravili bomo analizo stanja, strategijo razvoja mreže NVO o DI, izvedli izobraževanja na temo DI, osveščali in informirali o potekih, prehodih in nujnosti DI, vzpostavili močan civilni dialog ter osveščali širšo javnost o nujnosti DI!

2014 od MDI.si (0 komentarjev)